Cartofi cu brânză telemea şi şuncă

1 captura de ecran din 2019 07 12 la 18 52 51 png png

Cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă sunt o reţetă care se face fără efort aproape deloc, aşa că e ideală pentru zilele în care nu ai chef să găteşti. Pur şi simplu speli cartofii şi îi laşi în cuptor. Prepară o salată lângă ei şi cina este servită.

Ingrediente: Cartofi cu brânză telemea şi şuncă

8 cartofi potriviţi 200 g unt 100 g telemea de oaie 150 g caşcaval 150 g şunculiţă afumată 1/2 lingurita verdeaţă uscată (rozmarin) sare piper câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare: 

Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă şi dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.

Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.

Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu pătrunjel.