Cartofi noi, cu legume şi brânză - iată o cină excelentă!

De ce ai nevoie ca să prepari cartofi cu legume la cuptor:

1 kg cartofi noi
sare
2-3 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei
2 ardei graşi
150 g brânză telemea
100 g măsline
1 legătură ceapă verde
2 ardei iuţi

Cum prepari cartofi cu legume la cuptor:

Speli cartofii sub jet de apă cu un burete nou de bucătărie, aspru. Îi tai pe lung, îi pui în apă cu sare şi îi fierbi 10-15 minute.
Îi scoţi şi îi răstorni într-o tavă. Adaugi usturoiul zdrobit, uleiul, îi amesteci şi îi dai la cuptor, până capătă o crustă frumoasă.
Spre final, adaugi ardeii graşi tăiaţi fâşii. Îi mai ţii câteva minute şi îi scoţi. Îi laşi să se răcorească, fărâmiţezi brânza şi o presari
peste ei, apoi pui măslinele, ceapa verde, tăiată rondele şi, dacă vrei, ardeii iuţi.

Loading...