O reţetă specială, dar nu foarte complicat de preparat, cartofi franţuzeşti la cuptor.

De ce ai nevoie pentru cartofi franţuzeşti la cuptor

1 kg cartofi noi

400 ml lapte

3 ouă

250 g brânză de oaie rasă

unt

250 g smântână

3 căţei de usturoi

Nucşoară

sare

piper

Cum se prepară cartofi franţuzeşti la cuptor

Speli cartofii, îi alegi şi îi fierbi în coajă timp de 15 minute. Îi scoţi, îi laşi la răcit, le cureţi coaja şi îi tai rondele. Torni peste ei laptele şi amesteci. Adaugi 2 ouă bătute, jumătate din cantitatea de brânză, sare, piper, un praf de nucşoară şi amesteci bine toate ingredientele. Ungi o tavă cu unt, pui usturoiul tocat fin şi torni cartofii. Îi aranjezi frumos şi presari restul de brânză, adaugi smântâna, oul bătut şi câteva cubuleţe de unt. Dai tava la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute sau până se gratinează frumos.

Loading...