Există în lume omologate aproape 5.000 de soiuri de cartofi şi, probabil, mii şi mii de reţete. Ai nevoie doar de puţină imaginaţie şi îndemânare pentru a prepara cele mai bune mâncăruri care să aibă ca ingredient de bază savurosul cartof. De data aceasta, îţi prezentăm o reţetă de cartofi gratinaţi.

Ingrediente

2 kg cartofi
300 ml smântână
250 ml lapte
20 g usturoi
50 ml vin alb
50 g unt
100 g brânză tare
10 g sare
10 g piper alb
50 g şuncă de Praga
50 g caşcaval

Preparare

Speli, cureţi cartofii, îi tai feliuţe şi îi pui într-o tavă. Torni 200 ml de smântână, lapte, şuncă tăiată feliuţe, unt, usturoi, sare şi piper şi dai tava la cuptor.

Separat, într-o crăticioară, fierbi vinul cu brânza, adaugi 100 ml smântână şi amesteci până obţii un sos cremos pe care-l torni peste cartofii din tavă.

Cu 10 minute înainte de a scoate tava adaugi caşcaval ras sau tăiat şuviţe şi laşi să se gratineze.

Loading...
Evaluează articolul