Un aperitiv rapid şi gustos, cartofii înfăşuraţi în bacon vor fi extrem de apreciaţi de întreaga familie.

Ingrediente pentru cartofi înfăşuraţi în bacon:

2 cartofi mari, tăiaţi pe lungime, apoi în 3 felii pe jumătate
sare
piper negru măcinat
2 linguriţe pudră de usturoi
1 lingură amestec italian de condimente (busuioc, oregano, rozmarin)
1 cănă parmezan ras
12 felii subţiri de bacon
sos de iaurt sau usturoi, pentru servit
Cum prepari cartofi înfăşuraţi în bacon:
Încălzeşti cuptorul la 200°. Tapetezi o tavă de cuptor.
Într-un castron, amesteci sare, piper, pudra de usturoi, condimentele italiene şi parmezanul. Adaugi cartofii, amestecând până când feliile sunt bine îmbrăcate peste tot.
Ţinând cât de multă brânză pe fiecare felie este posibil, înfăşori cartofii în bacon. Îi pui în tavă şi îi dai la cuptor până când se înmoaie şi copţi, circa 35 minute, la jumătatea timpului scoţând tava şi întorcându-i. Îi serveşti cu sos.
Loading...