Nu trebuie să te rezumi doar la cartofi noi prăjiţi. Îi poţi îmbogăţi cu diverse ingrediente şi îi poţi transforma în preparate uimitoare, cum e şi acesta.

 

 

Ingrediente

  • 8 cartofi noi medii
  • 150 g somon afumat, feliat
  • 200 g smântână fermentată grasă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust

 

Speli foarte bine cartofii noi şi îi pui într-o tavă. Îi stropeşti cu ulei de măsline, presari sare şi îi coci la cuptor, la 180 de grade, timp de 40-45 de minute, până intră furculiţa uşor în ei.

Între timp, speli ceapa şi mărarul, le toci mărunt. Faci un sos din smântână, verdeţuri tocate, lămâie şi îl asezonezi cu sare.

Scoţi cartofii, îi despici şi pui în fiecare câte o lingură de sos şi o feliuţă de somon afumat. Decorezi cu mărar tocat mărunt. Serveşti cald.

FOTO Shutterstock

Loading...