În zilele de miercuri şi vineri, precum şi în postul Paştelui, poţi încerca să combini cartofii noi roşii cu câteva sute de grame de mazăre dulce. Vei vedea că micii cartofi roşii sunt delicioşi cu tot cu coajă. Cel mai important este să îţi aminteşti să sărezi apa în care îi fierbi, astfel încât sarea să fie absorbită în cartofi.

Cele două legume sunt pot fi combinate atât cu unt (dacă nu ţii post), cât şi cu margarină vegetală, iar mărarul proaspăt le poate da un plus de savoare.

Cartofi rosii cu mazare dulce - Ingrediente

900 g cartofi noi roşii, cât mai mici
280 g mazăre dulce
4 linguri margarină vegetală (sau unt, dacă nu ţii post)
½ legătură mărar verde
sare grunjoasă
piper negru măcinat

Cartofi rosii cu mazare dulce - Mod de preparare

Pui cartofii într-o oală încăpătoare cu apă, cu 1-2 linguriţe de sare grunjoasă. Îi laşi să dea în clocot şi reduci flacăra, ca să fiarbă apoi la foc mic. Îi fierbi 7-8 minute, până când vezi că se străpung uşor cu furculiţa.

Adaugi mazărea peste cartofi şi fierbi încă 1 minut sau mai mult, până când boabele îşi schimbă culoarea într-o nuanţă de verde aprins. Scurgi apa cu atenţie, fără să zdrobeşti mazărea.

Topeşti margarina (sau untul) în aceeaşi oală şi pui din nou legumele în ea. Condimentezi cu sare şi piper negru măcinat, după gust. Presari mărarul tocat, amesteci uşor ca să se combine aromele şi serveşti imediat această garnitură simplă de cartofi roşii cu mazăre dulce.

Sursa + foto: www.foodiecrush.com

Loading...