Atunci când ai poftă de un preparat delicios din legume, poţi încerca reţeta lui Jamie Oliver de cartofi şi ţelină la cuptor, pe care ţi-o recomandăm astăzi. Savoarea ţelinei se combină perfect cu gustul cartofilor la cuptor, iar rezultatul este o mâncare gustoasă şi sănătoasă.

Cartofi şi ţelină la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver – Ingrediente

1 mână de verdeaţă proaspătă (cimbru, rozmarin, salvie)
2 cepe
500 g cartofi
750 g ţelină (rădăcină)
2 linguri ulei de măsline
1 căţel de usturoi
400 ml supă de legume
50 g unt nesărat
pesmet din pâine uscată
sare
piper

Cartofi şi ţelină la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Toci verdeaţa, cureţi şi toci ceapa şi tai rondele cartofii şi ţelina. Încălzeşti uleiul într-o tigaie şi sotezi ceapa cu o parte din verdeaţa tocată, până se înmoaie. Tai usturoiul în două şi freci cu el o tavă termorezistentă, aşezi un strat de cartofi în vas, cu ceapa (plus verdeaţa) şi ţelina, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni supa de legume şi pui câteva linguri de unt, apoi acoperi cu folie de aluminiu şi dai tava la cuptor 45 de minute. Amesteci pesmetul cu restul de verdeaţă şi un strop de ulei de măsline. După 45 de minute, dai folia la o parte, presari pesmetul amestecat cu verdeaţă şi mai laşi tava la cuptor 15 sau 20 de minute, până se gratinează cartofii şi ţelina.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Rulouri din piept de curcan în foitaj cu piure de morcovi şi ţelină

Supă-cremă de ţelină

Supă de mere şi ţelină

Salată picantă, cu piept de pui şi ţelină

Salată de ţelină şi mere

Pui cu ţelină şi cartofi

Loading...