De câte ori am poftă de cartofi (recunosc, se întâmplă rar), mă gândesc că cel mai potrivit fel de mâncare ar fi cel de cartofi umpluţi cu bacon. Nici nu mă ţine ocupată în bucătărie şi este şi foarte gustos.

Cartofi umpluţi cu bacon - Ingrediente

8 cartofi
200 g bacon
200 g telemea tare
2 căţei de usturoi
1 ardei iute roşu
1 crenguţă de busuioc
1 legătură de pătrunjel verde
4 linguri ulei de măsline
ulei pentru prăjit

Pentru sos
200 g smântână
200 g iaurt simplu
1 legătură ceapă verde

Pentru garnitură
câteva frunze de rucola
2 roşii cherry

Cartofi umpluţi cu bacon - Mod de preparare

Se spală bine cartofii cu o periuţă sub apă rece. Se taie pe lung şi se scobesc cu o lingură pentru a se obţine forma unei bărcuţe.
pasul 1

Se şterg cartofii cu un prosop şi se prăjesc în ulei bine încins pe ambele părţi. Se scot pe prosoape absorbante pentru a se îndepărta surplusul de ulei.
pasul 2

Se dă brânza pe rozătoarea mică şi se amestecă cu baconul tăiat în cubuleţe mici.
pasul 3

Se toacă mărunt usturoiul şi se amestecă cu pătrunjelul, busuiocul şi ardeiul iute tăiate mărunt şi uleiul de măsline. Se unge fiecare cartof cu amestecul aromat.
pasul 4

Se umplu cartofii cu amestecul de brânză şi bacon şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.
pasul 5

Între timp, se amestecă iaurtul cu smântana şi ceapa tocată mărunt. Cartofii se servesc alături de sosul de smântână şi cu garnitură de rucola şi roşii cherry.
pasul 6

Loading...