Cu greu ai crede că poţi transforma un banal piure, dar cartofii ducesei sunt o delicatesă care vor arăta fantastic pe un platou aperitiv.

De ce ai nevoie

7 cartofi medii

3 linguri unt

2 linguri lapte

1 praf de sare

piper

2 gălbenuşuri

3 linguri unt topit

boia, pentru decor

Cum se prepară cartofii

Fierbi cartofii în apă cu sare până când intră furculiţa cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi şi-i zdrobeşti. Combini untul cu laptele şi le topeşti, apoi le torni peste cartofi şi adaugi sare şi piper, după gust.

Pasezi bine, laşi cartofii la răcorit şi încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Pui piureul în poş şi formezi rozete de cartofi direct în tavă, cu spaţii între ele. Le ungi cu unt topit şi le pudezi cu boia. Le ţii la cuptor până când se rumenesc uşor pe margini.

Sursa https://www.savingdessert.com

Loading...