Se potrivesc cu aproape orice fel de mâncare şi sunt simplu de preparat. Încearcă şi tu reţeta de castraveţi în saramură.

Ingrediente
3 kg castraveţi
15 căţei usturoi
3 tije mărar
1 lingură piper boabe
3 l apă
3 linguri sare grunjoasă

Mod de preparare

Speli borcanele şi le laşi la uscat. Pui la fiert apa cu sarea. Între timp, aranjezi în fiecare borcan, în proporţii egale, mărarul uscat, piperul boabe, usturoiul tăiat felii şi castraveţii spălaţi. Torni apa clocotită peste legume până le acoperă. Închizi borcanele cu capac şi le laşi până a doua zi la loc întunecat, apoi scurgi apa din borcane şi o pui din nou la fiert.

O laşi să clocotească 3-4 minute, apoi o torni peste castraveţi. Mai laşi o zi să se mureze. În următoarea zi, procedezi la fel, pui capacele la borcane, le acoperi cu o pătură şi le păstrezi la loc întunecat şi răcoros.

Loading...
Evaluează articolul