Castraveţi muraţi în saramură

1365700420 0409castraveti 20murati jpeg

Ingrediente: castraveţi mici cornişon, seminţe de mărar uscat, frunze de vişin, boabe de muştar, seminţe de ienibahar, rădăcină de hrean, usturoi, foi de dafin, sare grunjoasă (fără iod)

Mod de preparare:Timp de preparare: 1h Dificultate: mică

Alegi castraveţi mici, cornişon, foarte proaspeţi. Îi speli în apă rece şi îi laşi 1-2 ore în apă rece, ca să iasă amăreala din coajă. Îi scoţi din apă şi îi usuci în prosoape absorbante sau îi laşi la scurs.

Aşezi pe fundul borcanelor sterilizate seminţe de mărar şi de ienibahar, aşezi apoi castraveţii cu bucăţi de hrean printre ei şi căţei de usturoi. Deasupra adaugi frunze de vişin, câte o inflorescenţă de mărar cu seminţe şi boabe de muştar.

Separat, într-o oală mare, fierbi apă cu foi de dafin şi sare grunjoasă neiodată, în proporţie de o lingură de sare la un litru de apă. Torni apoi, cu multă grijă, apa clocotită peste castraveţii din borcane, închizi borcanele cu capace înfiletate şi, după răcire, le depozitezi într-un loc bine aerisit şi răcoros, până vor fi consumaţi.