Când mergi în Ardeal, trebuie neapărat să încerci reţeta de gulaş. Este de ajuns să mănânci o singură dată şi-ţi vei dori ca gulaşul să nu lipsească din meniul tău săptămânal.

De ce ai nevoie pentru gulaş

2 linguri ulei

750 g carne de porc

2 cepe

2 căţei de usturoi

3 morcovi

½ ţelină

2 ardei

2 cartofi

250 ml suc de roşii

1 frunză de dafin

2-3 linguri boia de ardei dulce

1 lingură oţet de vin roşu

sare

piper

Cum se prepară gulaşul

Încingi uleiul în tigaie şi adaugi carnea tăiată cubuleţe. O laşi până când scade apa lăsată, amestecând constant. Adaugi cepele tocate şi le laşi până când se rumenesc uşor, apoi adaugi usturoiul pisat, boiaua de ardei şi o mai laşi pe foc un minut. Adaugi ardeii tăiaţi bucăţi, cartofii tăiaţi cubuleţe, morcovul şi ţelina tocate, frunza de dafin, sucul de roşii şi aproximativ un litru de apă. Laşi să fiarbă aproximativ o oră, vasul fiind acoperit. Scoţi frunza de dafin, torni oţetul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Sursa https://www.sugarandsoul.co

Loading...
Evaluează articolul