Dacă suferi din cauza unor afecţiuni la rinichi, încearcă această salată sănătoasă, care are un conţinut scăzut de fosfor, potasiu, proteine şi sodiu. Această reţetă este săracă în sare, deoarece sodiul este greu pentru rinichi şi creşte tensiunea arterială.

Cea mai bună salată de sfeclă - Ingrediente

4 sfecle roşii, coapte, curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe
90 g brânză nesărată sau brânză cu mucegai, după preferinţă
65 g nuci
frunze de busuioc proaspăt, tocate fin
3-4 linguri oţet de mere
2 linguri ulei de măsline
50 g pat de frunze de salată verde

Cea mai bună salată de sfeclă - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Coci sfeclele la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. Le laşi să se răcească, le cureţi şi le tai cubuleţe. Dacă vrei, prăjeşti nucile pe folie de aluminiu sau pe hârtie de copt, tot la cuptor. Pregăteşti patul de salată verde. Amesteci sfecla tăiată cu busuiocul, oţetul şi uleiul, apoi o aşezi pe frunzele de salată. Brânza o tai cubuleţe şi o presari în salată, iar la final, pui nucile.

Sursa + foto: www.nwkidney.org

Ciorbă de sfeclă şi roşii (tensiune arterială)

Felii crocante de sfeclă, cu hummus (fără gluten)

Smoothie cu sfeclă şi castravete (colesterol) FOTO

Salată de cartofi cu sfeclă roşie

Salată de sfeclă şi morcovi (hipertensiune)

Loading...