Această tocană de vită va deveni cât de curând preferata familiei tale. Cu multe legume şi condimente, mâncărica este extrem de gustoasă şi este perfectă pentru cină. Încearc-o şi tu!

Ingrediente

750 g carne de vită, tăiată cubuleţe
1 ceapă, tăiată fin
1 căţel de usturoi, mărunţit
1 lingură pastă de tomate
½ linguriţă piper cayenne
2 linguriţe boia
½ linguriţă seminţe de chimen măcinate
½ linguriţă nucşoară
1 foaie de dafin
400 ml roşii de la conservă, pasate
400 ml apă
2 ardei graşi (verde şi roşu), tăiaţi cubuleţe
sare
piper
ulei, pentru prăjit
smântână, pentru servire

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mare, adaugi carnea de vită şi o perpeleşti pe toate părţile. Adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi aproximativ 3 minute, până devin sticloase. Adaugi pasta de tomate şi sotezi în continuare, până când ingredientele îşi eliberează aroma. Condimentezi cu piper cayenne, boia, seminţe de chimen măcinate, nucşoară şi cu o foaie de dafin. Pui sare şi piper, după gust.

Pui roşiile de la conservă tocate şi făcute piure şi apoi torni o cantitate suficientă de apă, cât să acopere carnea din cratiţă. Fierbi la foc mic, acoperind vasul, aproximativ o oră şi jumătate, până se înmoaie carnea. Adaugi ardeii graşi cubuleţe şi continui să fierbi la foc mic 20 sau 30 de minute, până se înmoaie legumele. Scoţi foaia de dafin şi serveşti tocana de vită cu smântână, după gust.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Tocană de pui cu năut şi cartofi. Reţeta lui Jamie Oliver

Tocană de legume cu cârnaţi

Tocană de vită cu ardei

Loading...