Dacă pastele sunt preferatele tale, cu siguranţă nu poţi ignora această reţetă rapidă de spaghete carbonara. În doar 20 de minute, vei prepara delicioasele paste italieneşti.

Ingrediente (2 porţii)

250 g spaghete
50 g ciuperci
1 ceapă mică
70 g şuncă afumată
100 ml smântână grasă
50 ml apă (şi 1/4 cub supă concentrată de pui)
60 g parmezan ras
ulei vegetal, pentru prăjit
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare

Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe pachet, în apă clocotită cu sare, până se fac al dente. Scurgi apa şi laşi pastele deoparte.
pasul1
Tai ciupercile în felii subţiri, toci ceapa şi şunca.
pasul2
Sotezi şunca afumat într-o tigaie adâncă, cu puţin ulei. Adaugi ceapa şi ciupercile şi sotezi în continuare.
pasul3
Adaugi smântâna şi 50 ml de apă (cu un 1/4 cub supă concentrată de pui, după preferinţe) şi fierbi la foc mediu aproximativ 2-3 minute.
pasul4
Torni spaghetele în sos, adaugi parmezanul, amesteci şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, înainte de a le servi.
pasul5
Sursa: kitchenstories.io.

Loading...