Cea mai rapidă reţetă de spaghete carbonara FOTO

spacghete Carbonara jpeg

Dacă pastele sunt preferatele tale, cu siguranţă nu poţi ignora această reţetă rapidă de spaghete carbonara. În doar 20 de minute, vei prepara delicioasele paste italieneşti.

Ingrediente (2 porţii)

250 g spaghete 50 g ciuperci 1 ceapă mică 70 g şuncă afumată 100 ml smântână grasă 50 ml apă (şi 1/4 cub supă concentrată de pui) 60 g parmezan ras ulei vegetal, pentru prăjit sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe pachet, în apă clocotită cu sare, până se fac al dente. Scurgi apa şi laşi pastele deoparte.

image

Tai ciupercile în felii subţiri, toci ceapa şi şunca.

image

Sotezi şunca afumat într-o tigaie adâncă, cu puţin ulei. Adaugi ceapa şi ciupercile şi sotezi în continuare.

image

Adaugi smântâna şi 50 ml de apă (cu un 1/4 cub supă concentrată de pui, după preferinţe) şi fierbi la foc mediu aproximativ 2-3 minute.

image

Torni spaghetele în sos, adaugi parmezanul, amesteci şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, înainte de a le servi.

image