Iată o garnitură delicioasă. Orezul cu parmezan este gata în doar 15 minute, aşa că vei obţine o garnitură sănătoasă şi gustoasă. În plus, ingrediente precum zeama de lămâie şi parmezanul ras îi vor da orezului un gust aparte.

Cea mai simplă garnitură de orez brun - Ingrediente

450 g orez brun
3 linguri zeamă de lămâie
1 lingură ulei de măsline
1 lingură pătrunjel verde, tocat
¼ linguriţă piper
1 praf de sare
2 linguri parmezan ras

Cea mai simplă garnitură de orez brun - Mod de preparare

Fierbi orezul conform indicaţiilor de pe pachet. Timpul de fierbere poate varia, în funcţie de tipul de orez (unele sortimente se fierb direct într-o punguţă, pe aragaz, în vreme ce alte sortimente se fac la microunde).

În timp ce fierbi orezul, pui zeama de lămâie într-un bol potrivit, cu uleiul de măsline, pătrunjelul, sarea, piperul şi parmezanul şi amesteci bine. Adaugi orezul fiert peste compoziţia din bol şi amesteci ca să se combine ingredientele. Dacă doreşti, decorezi cu mai mult pătrunjel tocat şi razi mai mult parmezan, după gust.

Sursa + foto: chefsavvy.com

Loading...