Dacă vrei să eviţi prăjelile în baie de ulei, încearcă această reţetă simplă de chifteluţe, preparate în cuptor. Cu doar câteva ingrediente, vei obţine o serie de chifteluţe care te vor ispiti imediat ce le-ai scos din cuptor.

Cea mai simplă reţetă de chifteluţe la cuptor – Ingrediente

450 g carne tocată de vită
75 g ceapă tocată
25 g pesmet
2 căţei de usturoi tocaţi
1 ou
25 g parmezan ras
3 linguri de ketchup
1 linguriţă sare
¼ linguriţă piper
1 lingură pătrunjel tocat

Cea mai simplă reţetă de chifteluţe la cuptor – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit şi ungi o tavă de copt cu puţin ulei. Amesteci ceapa, pesmetul, usturoiul, oul, parmezanul, ketchup-ul, sarea, piperul şi pătrunjelul într-un bol mare.
Adaugi carnea tocată de vită şi amesteci uşor, până la omogenizare. Formezi chiftele de 2-3 cm şi le aşezi în tava unsă. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, şi laşi chifteluţele să se coacă 15-20 de minute, până când se rumenesc şi sunt făcute la interior.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 15 minute
Timp total: 35 de minute

Sursa + foto: yummyhealthyeasy.com

Reţeta zilei de miercuri. Chiftele ardeleneşti cu sos şi tarhon

Cotlete de porc la cuptor cu chiftele de cartofi

Chiftele de dovlecei

Chiftele de mazăre şi ricotta

Loading...