În doar 30 de minute vei avea gata un preparat delicios, uşor, scăldat în sosul de roşii proaspete. Ai nevoie de ingrediente de tot felul pe care le poţi cumpăra de la pescărie şi  din piaţă de la agricultori.

De ce ai nevoie pentru cea mai simplă reţetă de cod în sos de roşii

Pentru sos

2 linguri de ulei

1 praf boia de ardei iute

2 căţei de usturoi

1 kg roşii

50 ml vin alb

busuioc proaspăt

2 linguri suc de lămâie

sare

piper

Pentru cod

6 fileuri de cod

2 linguri ulei

sare

piper

Cum se prepară cea mai simplă reţetă de cod în sos de roşii

Pentru sos, încingi uleiul în tigaie şi sotezi un minut căţeii de usturoi şi boiaua de ardei. Adaugi roşiile, descojite şi stoarse de seminţe, şi laşi pe foc până se pătrund şi scade apa în exces. Adaugi busuiocul, sucul de lămâie, vinul şi sare şi piper după gust. Mai ţii pe foc 2-3 minute.

Pentru cod, încingi uleiul în tigaie şi asezonezi peştele cu sare şi piper după gust. Aşezi bucăţile de peşte în tigaie şi le rumeneşti. Torni sosul de roşii, mai ţii un minut şi dai deoparte.

Sursa foto http://bakerbynature.com

Cod cu capere

Cod la tigaie cu unt topit şi lămâie

Frigărui de cod

Loading...