La început de toamnă, trebuie să încerci o reţetă gustoasă de găluşte cu prune, care va fi pe placul tuturor.

Ingrediente

300 g cartofi

30 ml ulei

1 ou

12-14 prune

100 g făină

50 g pesmet

2 l apă

50 g unt

zahăr vanilat

scorţişoară

sare

Mod de preparare

Fierbi cartofii în apă cu puţină sare, timp de 30 de minute. Speli bine prunele, le desfaci şi le cureţi de sâmburi. Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti şi îi amesteci cu uleiul. Încorporezi făina şi oul. Amesteci până când obţii un aluat omogen. Îl împarţi în 12-14 bucăţi. Acoperi fiecare prună cu aluat, le modelezi biluţe şi le dai prin făină. Le pui într-o oală cu 2 l de apă clocotită, în care ai adăugat puţină sare, şi se laşi să fiarbă, la foc mic, 10-15 minute. Opreşti focul şi le mai laşi în apa fierbinte încă 15 minute.

Rumeneşti pesmetul într-o tigaie, în unt. Scoţi găluştele fierte din apă şi le laşi la scurs. Le dai prin pesmet, apoi le pudrezi cu zahăr vanilat şi scorţişoară, după gust. Serveşti imediat.

Sursa https://www.bloglovin.com

Loading...
Evaluează articolul