Iată o reţetă simplă şi rapidă, cu care îţi vei cuceri imediat familia. Acest preparat te va cuceri, aşa că vei dori să faci din nou reţeta de pui cu ciuperci şi bacon. În doar 35 de minute, mâncarea va fi gata!

Cea mai simplă reţetă de pui cu ciuperci şi bacon – Ingrediente

4 pulpe superioare de pui cu os (poţi folosi pulpe dezosate sau piept de pui)
1 lingură ulei de măsline
2 linguriţe amestec de condimente
sare
piper

Pentru sosul cremos

1 lingură ulei de măsline
230 g ciuperci Champignon, feliate
6 felii de bacon, prăjit şi fărâmiţat
230 g smântână grasă
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper
1 linguriţă usturoi pudră
1 lingură cimbru proaspăt

Cea mai simplă reţetă de pui cu ciuperci şi bacon – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Încingi o tigaie de fontă la foc mediu spre mare, adaugi pulpele, pui condimentele şi adaugi sare şi piper, după gust. Prăjeşti pulpele pe fiecare parte, 1-2 minute, până devin maro-aurii, apoi dai tigaia la cuptor. Laşi carnea să se rumenească 20 de minute, până se pătrunde bine, o scoţi pe o farfurie şi o dai deoparte.

Adaugi uleiul de măsline în aceeaşi tigaie de fontă şi sotezi ciupercile până se înmoaie. Pui baconul, smântâna grasă, sarea, piperul, usturoiul pudră şi cimbrul tocat. Laşi să fiarbă la foc mic, până începe să se îngroaşe sosul. Pui din nou pulpele în tigaie şi le încălzeşti încă 1-2 minute. Serveşti imediat mâncarea de pui cu ciuperci şi bacon.

Sursa + foto: therecipecritic.com

Loading...
Evaluează articolul