Se întâmplă de multe ori să ni se facă poftă de ceva dulce. Ba mai mult, ni se face poftă de un anumit preparat, o anumită prăjitură sau o anumită umplutură. De data aceasta ni s-a făcut poftă de cea mai simplă reţetă de ruladă cu zmeură, o reţetă care se poate prepara în maximum o oră şi în care vei folosi fructe de sezon.

Cea mai simplă reţetă de ruladă cu zmeură - Ingrediente

100 g unt topit, apoi răcit
12 ouă
350 g zahăr
240 g făină

Pentru umplutură
2 linguriţe esenţă vanilie
150 g gem zmeură
400 g zmeură
400 ml smântână dulce

Cea mai simplă reţetă de ruladă cu zmeură - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă. Baţi ouăle cu zahărul până când devin o compoziţie pufoasă. Cerni făina şi o încorporezi uşor în compoziţia de ouă. Torni untul şi amesteci bine. Pui jumătate din compoziţie în tavă, nivelezi şi coci un sfert de oră, până devine aurie. Repeţi procedura cu restul compoziţiei.
Întinzi foile coapte, apoi le rulezi cu un prosop sau în hârtie de copt şi le laşi să se răcească.

Baţi smântâna cu vanilia. Derulezi pandişpanul, ungi cu gem de zmeură, apoi cu cremă. Nivelezi ambele compoziţii. Presari deasupra zmeura. Rulezi şi laşi să se răcească bine, apoi poţi felia şi servi.

Ruladă de cacao cu frişcă şi cireşe

Dulceaţă de zmeură

Tort de zmeură şi iaurt

Loading...
Evaluează articolul