Ceapa nu se pregăteşte numai călită ca bază în mâncăruri aşa cum făceau mamele şi bunicile noastre. Ea poate fi ingredientul vedetă în multe mâncăruri.

Ingrediente

6 cepe galbene mari
1 morcov
350 g carne vită sau de porc, tocată
125 g crutoane
½ cană lapte
2 ouă
60 g unt
sare
piper

Cum se prepară

Se curăţă cepele şi se ţin 2-3 minute în apă clocotită cu sare. Se scot, se scurg bine de apă, se taie un căpăcel (care se păstrează) şi se scobeşte mijlocul. Miezul scos se toacă mărunt. Carnea, morcovul şi ceapa tocată se condimentează cu sare şi piper şi se călesc puţin în jumătate din cantitatea de unt. Crutoanele se înmoaie în lapte şi se amestecă bine cu carnea şi ceapa, apoi se adaugă ouăle.Se umplu cepele cu compoziţia aceasta, se pune puţin unt deasupra şi apoi căpăcelul. Se coc în cuptorul bine încins până se rumenesc.

Loading...
Evaluează articolul