Cel mai bun falafel cu salată de legume FOTO

falafel cu salata de legume jpeg

Năutul este una dintre leguminoasele cu cele mai multe proteine. Poate înlocui cu succes carnea în meniul vegetarienilor şi poate fi preparat în fel şi fel de feluri de mâncare. Noi îţi propunem cel mai bun falafel cu salată de legume.

Cel mai bun falafel cu salată de legume - Ingrediente (2 porţii)

Pentru falafel 300 g năut ½ legătură de pătrunjel 2 căţei de usturoi 1 legătură ceapă verde 2 linguri de făină 1 linguriţă de chimen măcinat 1/2 linguriţă de coriandru măcinat ulei, pentru prăjit sare piper

Pentru salată

1 castravete mare

2 roşii mari

ulei de măsline

pătrunjel

salată verde

zeamă de lămâie

sare

piper

Cel mai bun falafel cu salată de legume - Mod de preparare

Speli năutul în apă rece şi apoi îl laşi la înmuiat peste noapte. Cureţi ceapa, usturoiul şi pătrunjelul. Le speli şi le toci. Scurgi boabele de năut şi le pui la fiert în apă proaspătă cu sare, pentru aproximativ o oră. După ce s-au fiert, le mixezi cu blenderul până devin o pastă omogenă, un pic granulată. Adaugi ceapa, usturoiul şi pătrunjelul tocate. Amesteci bine şi apoi pui făina, chimenul şi coriandrul. Adaugi două linguri cu apă rece. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu mâna până când se leagă compoziţia. Dacă este prea tare, atunci mai adaugi apă, dacă este prea moale, completezi cu un pic de făină. Laşi amestecul 2-3 ore la frigider.

image

Ungi mâinile cu ulei şi formezi mai multe chifteluţe pe care le aşezi pe un tocător sau pe un platou.

image

Încingi ulei într-o tigaie şi rumeneşti falafelul pe toate părţile. Scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

image

Pentru salată, speli legumele, le îndepărtezi cotoarele şi le tai cubuleţe. Le pui într-un bol şi le amesteci cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi pătrunjel tocat. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti falafelul cald cu salată.

image

Falafel cu sos de susan

Falafel cu sos de susan

Salată falafel cu susan

Salată falafel cu susan