Acest preparat francez este, de fapt, un piure de cartofi în cea mai bună variantă a lui: îmbogăţit cu multă brânză şi smântână.

 

 

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi albi
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 200 g brânză gouda sau caşcaval
  • 100 g mozzarella proaspătă
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper

 

Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt gata, îi scurgi, îi pasezi împreună cu untul şi cu usturoiul zdrobit, ca pe un piure obişnuit.

Pui din nou vasul pe foc mic, torni smântâna lichidă şi o încorporezi amestecând încontinuu. Adaugi, treptat, brânză gouda şi mozzarella, date prin răzătoarea mică, şi amesteci energic până ce compoziţia devine omogenă şi se întinde datorită brânzeturilor care s-au topit. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Serveşti fierbinte, ca fel principal sau ca garnitură.

FOTO: Shutterstock

Loading...