Pregăteşte-te să lupţi contra bolilor, răcelii şi gripei. La început de sezon rece este bine să pui la cale un plan pentru a învinge virusurile, pentru a ţine bolile la distanţă. Iar o modalitate bună de a stimula sistemul imunitar este să adaugi câteva superalimente în dieta ta, cum ar fi usturoiul şi broccoli, care au multiple beneficii pentru sănătatea ta. Încearcă această reţetă de pui cu usturoi şi ajută-ţi sistemul imunitar pe termen lung.

Ingrediente

8 bucăţi de pui (pulpe superioare, aripioare sau ciocănele)
3 linguri de miere
1 lingură de zahăr brun
1 linguriţă melasă, opţional
4 căţei de usturoi, daţi prin răzătoarea mică
1 linguriţă de ceapă, dată prin răzătoarea mică
1 linguriţă sare
sare şi piper pentru condimentarea cărnii de pui

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare şi aşezi grătarul în prima treime a cuptorului. Tapetezi o tavă nu foarte adâncă cu hârtie de copt. Condimentezi carnea de pui cu sare şi piper negru măcinat şi o aşezi în tava pregătită anterior. Dai tava la cuptor 20 de minute.

În timp ce puiul se coace în cuptor, combini toate celelalte ingrediente într-un bol potrivit şi le amesteci bine.

După 20 de minute, scoţi puiul din cuptor şi, cu ajutorul unui cleşte mare de bucătărie, aşezi fiecare bucată de carne în castronul cu sos. Scurgi grăsimea care s-a scurs în tava de copt în vasul cu sos. Te asiguri că bucăţile de pui sunt acoperite uniform cu această compoziţie.

Aşezi din nou carnea în tava de copt (cu partea cu pieliţa în jos) şi o dai la cuptor. Păstrezi bolul cu sos pentru următorul pas. Dacă ai un cuptor cu gril, îl porneşti şi rumeneşti carnea 5 minute.

Scoţi tava din cuptor şi întorci bucăţile, astfel încât partea cu pieliţa să fie în sus. Cu o spatulă de cauciuc, acoperi bucăţile de pui cu sosul rămas. Dai la cuptor, cu funcţia grill activată, încă 5 minute, până se rumenesc bucăţile de pui şi pe partea cealaltă.

Pont: poţi folosi carne de pui cu pieliţă sau fără. Dacă laşi pieliţa pe carne, aceasta va avea mai multă savoare, dar preparatul va avea mai multă grăsime. Iar dacă vrei să te bucuri de beneficiile usturoiului, poţi adăuga o cantitate mai mare la această reţetă.

Sursa + foto: www.theendlessmeal.com

Ciocănele de pui la cuptor cu usturoi

Cea mai fragedă carne de pui la cuptor FOTO

Cea mai bună reţetă de pui la cuptor cu legume de toamnă

Rulouri de pui la cuptor – Reţetă mexicană simplă

Cea mai simplă reţetă de pui la cuptor

Loading...