Jamie Oliver ne recomandă o reţetă simplă, perfectă pentru vara aceasta: puiul prăjit, mai gustos decât cel de la fast food.

Ingrediente

ulei vegetal sau untură
1 pui mare, tăiat în 8 bucăţi
făină simplă
piper cayenne
sare
piper negru măcinat

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă de fontă, adaugi uleiul sau untura, până se umple cam cât o treime. Încingi uleiul bine.

Pui făină într-o pungă de hârtie mare. Condimentezi făina cu un praf de sare, adaugi un pic de piper cayenne şi mult piper negru.
Răstorni bucăţile de pui în pungă şi le agiţi bine. Bucăţile ar trebui să fie uscate atunci când le amesteci cu făina.

Le agiţi şi îndepărtezi excesul de făină după ce le scoţi din pungă, apoi le prăjeşti în ulei, pe rând. Când bucăţile de pui sunt rumenite pe toate părţile, pătrunse şi au o crrustă crocantă, sunt gata. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti imediat sau, dacă vrei, la temperatura camerei.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Loading...
Evaluează articolul