Carnea preparată la grătar are un gust inconfunfabil. Pentru a-i da o aromă deosebită este important să o ungi din când în când cu un sos barbeque. Noi îţi dăm cea mai bună reţetă de sos barbeque preparat în casă!

De ce ai nevoie pentru sos

2 linguri ulei

1 ceapă mică

2 căţei de usturoi

2 linguri muştar

2 linguri pudră de ardei iute

1 lingură boia de ardei afumată

400 ml ketchup

120 ml apă

50 g zahăr brun

2 linguri oţet de mere

2 linguri sos Worcestershire

sare

piper

Cum se prepară sosul

Sotezi ceapa tocată şi usturoiul pisat în ulei, 3-4 minute sau până când se înmoaie. Adaugi condimentele, ţii pe foc un minut şi amesteci, apoi adaugi apa, ketchupul, zahărul brun, oţetul şi sosul Worcestershire. Laşi să fiarbă sosul aproximativ 20 de minute, amestecând constant. Asezonezi cu sare şi piper, apoi dai deoparte. Poate fi ţinut la frigider cel mult trei luni.

Sursa https://www.sweetandsavorybyshinee.com

Loading...
Evaluează articolul