Ca să fii în ton cu aromele şi ingredientele de sezon, poţi să prepari legumele pe grătar pentru a prepara, de exemplu, o salată de paste. Aşadar, dacă eşti fanul numărul 1 al salatelor, această reţetă de vinegretă este modul perfect de a da savoare legumelor tale. Iată un sos vinaigrette simplu, cu lămâie şi busuioc.

Ingrediente

4 lămâi mari, tăiate jumătăţi
coaja rasă de la 1 lămâie mare
180 ml ulei de măsline (plus 2 linguri)
1 lingură busuioc verde, tocat
1 lingură pătrunjel verde, tocat
¼ linguriţă sare
piper, după gust

Mod de preparare

Încingi grătarul, fie unul de exterior, fie unul de interior. Ungi jumătăţile de lămâie cu cele 2 linguri de ulei de măsline. Aşezi lămâile pe grătarul încins, cu partea tăiată în jos, şi le laşi 8 minute, până se rumenesc. Le iei de pe grătar şi le laşi să se răcească.

Când sunt suficient de reci pentru a le manevra, le storci printr-o sită, într-un bol. Pui în vasul unui blender zeama stoarsă de la lămâile făcute pe grătar, coaja rasă de la 1 lămâie crudă, pui busuiocul, pătrunjelul şi sarea. Amesteci cu blenderul până se omogenizează sosul, apoi torni în fir subţire uleiul de măsline, în timp ce blenderul e încă în funcţiune. Guşti, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci. Torni sosul vinaigrette într-un recipient etanş şi îl dai la frigider. Dressingul rezistă până la 5 zile.

Sursa + foto: culinaryginger.com

Loading...