Cel mai fraged şi mai aromat piept de curcan la cuptor, reţeta de toamnă

pipet curcan jpeg

Carnea de curcan se numără printre cele mai sănătoase, mai ales că este săracă în colesterol. Însă, multe lume o ocoleşte, de teamă că se va usca în timpul preparării. Nu se va mai întâmpla acest lucru dacă urmezi reţeta noastră.

De ce ai nevoie pentru piept de curcan la cuptor

1 kg piept de curcan, dezosat, cu pielea pe el

2 mere

1 ceapă

1 crenguţă rozmarin

4 crenguţe cimbru

1 căpăţână usturoi

2 linguri ulei

2 linguri zeamă de lămâie

1 praf de sare

400 ml supă de carne

Pentru marinadă

2 linguri rozmarin tocat

2 linguri cimbru tocat

2 linguri boia de ardei dulce

2 linguri boabe de muştar

Cum se prepară piepul de curcan la cuptor

Cureţi merele, le îndepărtezi cotorul şi le tai sferturi. Tai bucăţi ceapa şi căţeii de usturoi curăţaţi. Le amesteci şi le asezonezi cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi crenguţele de cimbru.

Separat, amesteci toate ingredientele pentru marinadă. Pui merele şi ceapa într-o tavă. Freci bine pieptul de pui cu marinada, apoi o aşezi peste mere. Torni supa şi adaugi restul ingredientelor. Acoperi tava cu o hârtie de copt şi o dai la cuptor aproximativ 2 ore. Scoţi hârtia şi mai ţii pieptul până când se rumeneşte.

Sursa https://innocentdelight.com

https://innocentdelight.com