Cel mai gustos tiramisu cu cremă de cacao

tiramisu cu crema de cacao jpeg

Reţeta de tiramisu a apărut pentru prima dată în cărţile de bucate acum 25 ani. Desertul şi-a câştigat faima rapid, deşi legenda îl situează mult mai departe în timp. Putem spune despre tiramisu că reprezintă Italia la fel de bine cum o fac pastele sau pizza. Cumpără cele mai gustoase şi mai proaspete ingrediente pentru cel mai gustos tiramisu cu cremă de cacao.

Cel mai gustos tiramisu cu cremă de cacao - Ingrediente

4 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 ml vin dulce şi parfumat 450 g brânză mascarpone 230 g frişcă nebătută 300 g pişcoturi de şampanie cacao neagră 300 ml cafea rece tare îndulcită 3 linguri lichior de cafea

Cel mai gustos tiramisu cu cremă de cacao - Mod de preparare

Baţi gălbenuşurile, pe baie de aburi, până devin spumoase, apoi adaugi zahărul şi vinul, bătând continuu. Opreşti focul şi amesteci până când compoziţia se întăreşte şi face băşici.

Separat, freci mascarpone cu cacaua, apoi o adaugi, treptat, în crema de ou. Baţi frişca şi o încorporezi în cremă. Amesteci cafeaua cu lichiorul, înmoi rapid pişcoturile şi le aşezi pe un platou. Pui un strat de cremă, pişcoturi şi tot aşa până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cremă, peste care presari cacao. Dai la frigider cel puţin patru ore înainte de a-l servi.

Tiramisu cu prune

Tiramisu cu prune

Tort tiramisu fără coacere

Tort tiramisu fără coacere

Tiramisu cu portocale

Tiramisu cu portocale

Tort Tiramisu. Cea mai bună reţetă

Tort Tiramisu. Cea mai bună reţetă