Secretul reuşitei acestui chec este să baţi ouăle până când îţi dublează volumul. Chiar dacă îţi va lua mai mult timp, vei obţine cel mai pufos chec cu unt.

De ce ai nevoie pentru chec cu unt

230 g unt

230 g zahăr

230 g făină

4 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară chec cu unt

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul, la temperatura camerei, 1 minut apoi adaugi zahărul şi mai mixezi alte 5 minute, până când capeţi o textură cremoasă. Separat, baţi ouăle cu esenţa de vanilie până când îşi dublează volumul. Adaugi treptat ouăle în unt, amestecând până ce se omogenizează. La final, încorporezi treptat făina. Torni compoziţia într-o tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.

Sursa http://www.munatycooking.com

Loading...