Cu ajutorul acestei reţete, oricine poate prepara un sufleu delicios şi pufos. Încearcă şi tu, iar la final te vei răsfăţa cu un desert deosebit.

Cel mai pufos sufleu – Ingrediente (4 porţii)

3 albuşuri
2 gălbenuşuri
60 g zahăr
coaja de la ½ lămâie
100 g brânză cottage degresată
sare
Pentru formele de sufleu
unt
zahăr
zahăr pudră, pentru ornat

Cel mai pufos sufleu – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Baţi albuşurile spumă tare. Imediat ce începe să se formeze spuma, adaugi treptat jumătate din cantitatea de zahăr. Bolul şi telul ar trebui să nu fie unse cu ulei, pentru a crea consistenţa dorită.
pasul1
Apoi baţi gălbenuşurile cu restul de zahăr până se formează o spumă tare.
pasul2
Adaugi coaja de la o jumătate de lămâie, adaugi brânza cottage şi un praf de sare în compoziţia de gălbenuşuri şi omogenizezi în continuare cu telul.
pasul3
Încorporezi cu grijă în albuşurile bătute amestecul de brânză şi gălbenuşuri, cu ajutorul unei spatule de cauciuc. Atenţie, să nu amesteci cu prea multă forţă, deoarece este posibil să reduci din textura aerată a compoziţiilor.
pasul4
Pregăteşti formele de sufleu (vase ramekin din ceramică), le tapetezi cu unt şi zahăr, apoi le umpli cu amestecul preparat.
pasul5
Coci sufleurile în baie de apă, într-o tavă pe care o dai la cuptorul încins, aproximativ 22-25 de minute. Serveşti desertul imediat după ce s-a copt, deoarece sufleul s-ar putea prăbuşi. Decorezi cu zahăr pudră, după gust.
pasul6
Sursa + foto: https://kitchenstories.io

Cel mai simplu sufleu de dovlecei

Mâncare de mazăre cu pui şi sufleu de pâine FOTO

Sufleu de pui

Sufleu de conopidă

Loading...