În doar 35 de minute – mai ales dacă te grăbeşti – acest aperitiv va fi gata şi te va scoate din orice încurcătură. Dacă aştepţi musafiri la masă şi nu ştii ce să le serveşti la aperitiv, încearcă această reţetă simplă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple.

Aperitiv cu măsline şi caşcaval - Ingrediente

1 franzelă franţuzească sau orice pâine preferi
25 de măsline verzi umplute cu ardei gras roşu
170 g măsline negre, scurse
2 cepe verzi
115 g unt, la temperatura camerei
½ cană maioneză
300 g caşcaval, dat prin răzătoare

Mod de preparare

Toci măslinele negre şi pe cele verzi, umplute. Tai ceapa verde cât mai fin. Combini untul moale, maioneza, caşcavalul ras, măslinele şi ceapa verde într-un bol mare. Le amesteci bine până când se combină aromele. Întinzi compoziţia pe o franzelă sau pâine tăiată în două, pe lungime, în felii aproximativ egale ca grosime.

Le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptorul încins, la 160 ºC, între 25 şi 30 de minute, până se topeşte caşcavalul şi se rumeneşte.

PONT: compoziţia pe care o nivelezi pe pâine poate fi făcută în avans şi poate fi păstrată la frigider cel mult 2 zile.

Sursa + foto: homeinthefingerlakes.com

Loading...