Folosind ingrediente precum laptele integral şi iaurtul simplu în reţetele tale de smoothie vei descoperi o modalitate simplă pentru a obţine o sursă bună de calciu. Ai nevoie de un aport corect de calciu pentru a-ţi menţine oasele sănătoase şi puternice.

Majoritatea femeilor nu au suficient calciu în dieta lor, potrivit statisticilor, ceea ce creşte riscul de a suferi de osteoporoză. Adulţii au nevoie de 1000-1200 de miligrame de calciu pe zi. Iar un smoothie de afine întruneşte aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de calciu.

În plus, afinele au puţine calorii, dar înglobează multe substanţe nutritive. Ele conţin multe fibre şi sunt bogate în vitaminele C şi K. Au un conţinut ridicat de mangan şi de apă. Aşadar, un smoothie făcut din aceste fructe conţine puţine calorii şi foarte puţini carbohidraţi. Încearcă şi tu reţeta de mai jos şi prepară-ţi un smoothie de afine care îţi va asigura o doză sănătoasă de calciu.

Cel mai simplu smoothie de afine - Ingrediente

250 g afine
1 portocală
1 banană
20 g migdale întregi
50 g fulgi de ovăz
250 g iaurt simplu

Cel mai simplu smoothie de afine  - Mod de preparare

Storci portocala. Cureţi banana şi o tai în 4.
pas1
Pui toate ingredientele într-un blender.
pas2
Omogenizezi la viteza cea mai mare. Torni într-un pahar şi bei imediat acest smoothie de afine. Poţi folosi şi afine congelate, dacă nu găseşti unele proaspete în acest sezon.
pas3
Sursa + foto: kitchenstories.io

Topul alimentelor cu un conţinut bogat de calciu

Prăjitură cu cremă de brânză şi portocale (lipsă de calciu)

Peşte cu cartofi şi ceapă la cuptor (lipsa de calciu)

Budincă cu broccoli (lipsă calciu)

Mâncărică de fasole verde (lipsă de calciu)

Loading...