Pepenele este un fruct bogat în substanţe nutritive, aşa că e bine să îl consumi mai des vara. Conţine licopen, un antioxidant cunoscut pentru faptul că se găseşte şi în roşii şi care este legat de reducerea riscului de cancer, precum şi reducerea riscului de a face alte boli. De asemenea, pepenele conţine şi alţi antioxidanţi puternici, care îţi vor ajuta pielea să se menţină sănătoasă. Aşa că astăzi, pentru a profita din plin de beneficiile pepenelui, îţi recomandăm o reţetă simplă de sorbet.

Ingrediente

1/2 pepene roşu (tăiat bucăţi mici şi congelat în prealabil)
1/2 cană de apă

Mod de preparare

Adaugi bucăţile congelate de pepene într-un robot de bucătărie sau în recipientul unui blender. Amesteci până se omogenizează şi obţii textura de sorbet. Opreşti blenderul de câteva ori, ca să iei compoziţia de pe pereţii recipientului, cu o spatulă. Pui puţină apă şi amesteci, apoi iei sorbetul cu o lingură şi îl serveşti în cupe de îngheţată.

Sursa + foto: www.girlmakesfood.com

Loading...
Evaluează articolul