Odată cu venirea verii, dovleceii se găsesc din belşug în pieţe. Încearcă un sufleu delicios, care va fi gata în mai puţin de o oră.

Ingrediente
4 dovlecei
sare
3 linguri unt
2 linguri făină
1 ½ ceaşcă lapte
1-2 linguri smântână
60 g caşcaval
3 ouă
1 ceapă
1 ardei
ulei
3 căţei de usturoi
50 g caşcaval, pentru decor
30 g unt
2 cârnaţi semiafumaţi

Mod de preparare

Cureţi dovleceii, îi dai prin răzătoare, îi sărezi şi-i laşi la scurs într-o sită. Separat, prepari un sos gros din unt, făină, lapte şi smântână. Fierbi toate ingredientele, amestecând continuu, până se îngroaşă. Stingi focul şi laşi puţin la răcit sosul. Apoi, încorporezi treptat caşcavalul ras şi gălbenuşurile.

Mărunţeşti ceapa, ardeiul, le căleşti, adaugi cârnaţii mărunţiţi, mai ţii câteva minute şi le laşi la răcit. Storci bine dovleceii raşi, îi amesteci în compoziţia cu smântână, pui legumele călite, usturoiul pisat. Încorporezi treptat albuşurile bătute spumă tare şi răstorni totul într-o tavă tapetată. Razi caşcaval şi pui câte puţin unt din loc în loc. Dai totul la cuptor 30 de minute.

Loading...