Acest desert este delicios, aşa că dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi la mesele festive cu ceva deosebit, încearcă aceste fursecuri cu dovleac. Pur şi simplu ţi se topesc în gură! Încearcă-le şi tu!

Cele mai bune fursecuri cu dovleac - Ingrediente

450 g unt moale
400 g zahăr tos
2 linguriţe praf de copt
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
1 linguriţă sare
1 linguriţă scorţişoară pudră
1 linguriţă nucşoară măcinată
2 ouă
2 linguriţe esenţă vanilie
450 g piure de dovleac
500 g făină

Pentru glazură

120 g unt
110 g zahăr brun
60 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
400-500 g zahăr pudră (adaugi până obţii consistenţa dorită)
scorţişoară măcinată, pentru ornat, opţional

Cele mai bune fursecuri cu dovleac - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade. Într-un bol mare, baţi untul cu un mixer electric, la viteză medie, 30 de secunde. Adaugi zahărul tos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, 1 linguriţă de scorţişoară şi nucşoara. Amesteci până la omogenizare. Încorporezi ouăle şi 2 linguriţe de esenţă de vanilie şi mixezi până la omogenizare. Pui piureul de dovleac şi încorporezi cât de mult poţi din cantitatea de făină cu mixerul. Făina rămasă o încorporezi cu o lingură de lemn şi amesteci bine.

Pui aluatul cu o linguriţă cu vârf, lăsând 5 cm între fursecuri, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul încins 10-12 minute, până se rumenesc fursecurile la suprafaţă. Muţi tava pe o altă suprafaţă, ca să se răcească fursecurile.

Pentru glazură, încălzeşti într-o cratiţă mică untul şi zahărul brun, până se topesc şi obţii o compoziţie moale şi omogenă. Muţi compoziţia într-un bol mediu. Torni laptele şi 1 linguriţă de esenţă de vanilie. Adaugi zahărul pudră în ploaie şi baţi cu mixerul, până la omogenizare. Întinzi glazura obţinută peste fursecurile răcite în prealabil. Dacă vrei, pudrezi cu scorţişoară înainte de a le servi.

Sursa + foto: dearcrissy.com

Cel mai bun cheesecake cu dovleac

Chec cu dovleac. Cel mai aromat desert al toamnei

Dovleac copt cu zahăr brun

Tiramisu cu piure de dovleac. Reţetă de post

Tort cu dovleac şi brânză

Loading...
Evaluează articolul