În zilele de miercuri şi vineri, cât şi în perioadele mai mari de post, alege o reţetă simplă de plăcinte de cartofi. Săţioase şi gustoase, micuţele plăcinte îţi vor potoli foamea în cel mai scurt timp.

Ingrediente

1 kg piure de cartofi
70 g făină
30 ml ulei
1 linguriţă ceapă dată prin răzătoare
¼ linguriţă sare
30 g brânză moale de soia
30 ml ulei, pentru prăjit

Preparare

Într-un castron mare, pui piureul de cartofi, adaugi făina, ceapa şi sarea. Amesteci până se omogenizează. Torni uleiul şi adaugi brânza de soia. Dacă este nevoie, mai presari făină. Frămânţi bine ingredientele până obţii un aluat omogen. Îl muţi pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îl mai frămânţi puţin. Întinzi o foaie rotundă, de 1 cm grosime.

Decupezi plăcintele cu gura unui pahar mare, frămânţi aluatul rămas şi din el mai tai alte forme. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu sau mic, şi le prăjeşti pe fiecare parte până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le condimentezi cu sare grunjoasă. Le serveşti calde.

Foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul