Îţi place carnea de porc? Dacă da, poţi încerca să prepari cele mai gustoase cotlete de porc. Nu ai nevoie de multe ingrediente, dar, cu siguranţă, ai nevoie de cele mai proaspete.

Cele mai gustoase cotlete de porc - Ingrediente

4 cotlete de porc subţiri
sare
piper
1/2 sau 3/4 cană făină
1 - 2 ouă bătute cu 1 lingură de apă
1 cană pesmet
1/2 cană parmezan răzuit
1 - 2 linguri ulei pentru prăjit
1/2 cană vin alb sec
1 lămâie, feliată
1/2 cană supă de pui
1/4 cană unt, la temperatura camerei
pătrunjel tocat

Cele mai gustoase cotlete de porc - Mod de preparare

Asezonezi cotletele de porc cu sare şi piper şi le dai deoparte. Pui făina într-o farfurie adâncă, în alta oul cu apa, iar într-o a treia amesteci parmezanul cu pesmetul.

Într-o tigaie încingi uleiul la flacără medie. Dai un un cotlet prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet şi brânză şi prăjeşte în uleiul încins. Laşi să se rumenească pe fiecare parte, cam 5 minute, şi le transferi pe o altă farfurie. Repetă cu fiecare cotlet.

Odată ce cotletele s-au rumenit pe ambele părţi, cureţi tigaia şi pui vinul şi laşi să fiarbă la foc mediu. Adaugi feliile de lămâie şi laşi să se reducă la jumătate.
Apoi, dai focul mai mic şi adaugi supa de pui. Încorporezi untul şi amesteci până se topeşte. Repui cotletele în tigaie şi acoperi cu sos. Laşi focul mic până când se pătrunde bine carnea (3 minute). Închizi focul şi presari pătrunjel pe deasupra înainte de a servi.

sursa: http://www.reneeskitchenadventures.com/

Loading...