O reţetă specială, perfectă pentru mesele la care toţi cei dragi îţi sunt alături. Învaţă pas cu pas cum să prepari cele mai simple prăjiturele cu pere şi firimituri!
Poţi prepara prăjitura cu orice alte fructe preferi: piersici, nectarine sau chiar mere dulci. Ţine toate ingredientele, pentru aluat, la temperatura camerei înainte de a începe să frămânţi. Pune aluatul la dospit, acoperit, într-un loc cald.

Cele mai simple prăjiturele cu pere şi firimituri - Ingrediente

Pentru aluat
300 g făină albă
1 plic drojdie
125 ml lapte
1 ou
50 g zahăr
50 unt
1 praf de sare
coaja răzuită de la o lămâie

Pentru umplutură
gem de căpşuni
4 pere
150 ml vin alb
zeama de la o lămâie
50 g zahăr

Pentru firimituri
150 g făină
80 g zahăr
100 g unt
1 praf de sare
50 g mac

Pentru uns
1 ou

Cele mai simple prăjiturele cu pere şi firimituri - Mod de preparare

Combini drojdia cu 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făină şi 2-3 linguri de lapte. Ţii maiaua la crescut până îşi dublează volumul. Amesteci făina, maiaua, zahărul, untul topit, laptele călduţ, oul, coaja de lămâie şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl laşi să crească.
pasul 1

Descojeşti perele, le scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai feliuţe. Le pui la fiert cu vinul, zahărul şi zeama de lămâie aproximativ de 5 minute. Le scurgi şi le laşi la răcit. Între timp, prepari firimiturile. Amesteci făina cu untul la temperatura camerei, zahărul şi praful de sare până obţii firimituri mari. Împarţi compoziţia în două, iar o jumătate o combini cu macul spălat.
pasul 2

Împarţi aluatul în două. Rulezi o jumătate şi o tai în părţi egale. Turteşti bucăţelele şi cu o ceaşcă le faci o scobitură în mijloc. Ungi aluatul cu ou bătut. Întinzi peste prăjiturele o linguriţă de gem. Aşezi peste ele feliuţe de pere, iar deasupra pui firimiturile simple. Dai tava la cuptor.
pasul 3

Procedezi la fel şi cu cealaltă jumătate de aluat, iar peste pere presari firimituri amestecate cu mac. Dai tava la cuptor până când prăjiturelele se rumenesc frumos.
pasul 4

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu pere

Prăjitură cu cremă de brânză şi pere

Plăcintă cu pere şi brânză dulce

Loading...