Un aperitiv perfect pentru orice ocazie deosebită!

Ingrediente (6 porţii)

800 g ficăţei de pui

2 cepe mari

3 căţei de usturoi

2 felii de pâine

2 linguri orez

4 ouă

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare:
Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi fierbi în apă (cât să-i acopere) cu un praf de sare. Separat, fierbi pe jumătate orezul în apă cu sare, apoi îl scurgi. Înmoi feliile de pâine în apă, apoi le storci.

Toci în blender jumătate din ficăţeii fierţi, scurşi de zeamă, ceapa, usturoiul, amesteci apoi cu pâinea mărunţită cu furculiţa, cu ficăţeii rămaşi tăiaţi bucăţele şi cu orezul. Adaugi ouăle bătute, pătrunjel verde, sare şi piper, după gust, şi omogenizezi.

Ungi generos o tavă dreptunghiulară cu unt, torni compoziţia, adaugi bucăţele de unt deasupra şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra. Laşi să se răcească şi-l serveşti tăiat felii.

Loading...
Evaluează articolul