Orice meniu care se respectă trebuie să înceapă cu un aperitiv. Gustos şi uşor de preparat. Nu mai căuta. Noi l-am găsit, l-am preparat şi suntem foarte mulţumiţi de rezultat.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină
2 gălbenuşuri
150 g unt
3 linguri apă
1 linguriţă oţet
1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g carne tocată (vită şi porc)
3 linguri ulei
1 ceapă
2 ouă
2 felii de pâine
100 g parizer (sau 100 g şuncă presată)
pătrunjel verde
mărar verde
sare
piper

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se frământă până se obţine un aluat uniform, elastic, uşor de modelat. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la
rece timp de o oră.

Între timp, se taie mărunt ceapa şi se căleşte cu puţin ulei. Când începe să se înmoaie, se adaugă carnea tocată şi se călesc în continuare împreună, până când
scade lichidul lăsat de carne. Se lasă apoi la răcit.

Se adaugă feliile de pâine înmuiate în apă (sau în lapte) şi stoarse bine, ouăle, verdeaţa tocată, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine. La sfârşit, se adaugă
parizerul tăiat cuburi (sau şunca), se amestecă uşor, să nu se sfărâme. 4 Se întinde aluatul în foaie, se capitonează cu ea o formă de chec, cu tot cu pereţi. Se umple interiorul cu compoziţia de carne, se acoperă şi deasupra cu o foaie de aluat.

Se fac două găuri deasupra, pentru a elimina aburii în timpul coacerii. Din bucăţele de aluat, se fac diferite ornamente la suprafaţa checului, apoi se introduce
forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

sursa foto: StockFood

Loading...