Chec aperitiv cu ciuperci şi caşcaval

chec aperitiv cu ciuperci si cascaval jpeg

Nimic mai delicios şi mai potrivit pentru momentele de desfătare ca acest chec aperitiv cu ciuperci şi caşcaval. Un aperitiv foarte gustos, care va fi devorat imediat, care merită încercat ori de câte ori ai puţin timp liber şi chef de făcut ceva bun. Caşcavalul şi ciupercile se potrivesc de minune în multe combinaţii, dar acest chec este unul deosebit de bun. Încearcă această reţetă rapidă şi simplă.

Pentru această reţetă se pot folosi şi ciuperci din conservă, dar ciupercile proaspete dau o aromă deosebită. Dacă nu aveţi caşcaval merge la fel de bine şi cu brânză sărată. Iar ardeii ar fi excelent să îi alegeţi cât mai coloraţi, unul roşu, unul verde, coloritul de la final va face checul să pară şi mai gustos. În loc de ceapă verde se poate pune şi pătrunjel.

Ingrediente Chec aperitiv cu ciuperci ş caşcaval:

  • 200 de grame de ciuperci
  • 200 de grame de caşcaval
  • 5 ouă potrivite
  • 5 linguri de făină
  • 2 ardei graşi
  • 2 legături de ceapă verde sau 2 cepe
  • 1 plic de praf de copt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Chec aperitiv cu ciuperci ş caşcaval:

Mai întâi se începe cu pregătirea ciupercilor, cea mai complicată parte pentru prepararea acestei reţete. Se curăţă, se spală şi se taie cuburi. La fel se procedează şi cu ceapa şi ardeii. Caşcavalul se dă prin răzătoare şi se amestecă cu restul compoziţiei. Gălbenuşurile de la ouă se bat bine cu un praf de sare, apoi se adaugă peste compoziţia de legume şi caşcaval. Gălbenuşurile trebuie bătute spumă.

Albuşurile se bat spumă şi se pun peste amestecul de mai sus. Se omogenizează cu grijă, apoi se adaugă făina şi praful de copt. Mare grijă la amestec, ar fi bine să se facă încet, până se pătrund toate ingredientele cu făină. Totul se toarnă într-o formă de chec, tapetată cu hârtie de copt.

Forma de copt se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, vreme de 40 de minute. Focul se lasă cât mai potrivit şi se verifică la final cu scobitoarea. Se lasă să se răcească în formă, se scoate şi se taie felii. Este absolut delicios. Poftă bună!