Chec aperitiv cu spanac

chec aperitiv cu spanac jpeg

Mulţumim cititoarei noastre Oana Plăcintă din Suceava pentru această reţetă.

Ingrediente

150 g ciuperci la conservă 150 g şuncă de curcan 200 g spanac (proaspăt sau congelat) 200 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă mari 60 ml ulei de măsline ½ linguriţă nucşoară pudră sare piper 50 g parmezan 100 ml lapte mărar pătrunjel Mod de preparare

Tai cubuleţe ciupercile şi şunca. Dacă foloseşti spanac congelat, îl scurgi de apă. Dacă ai spanac proaspăt, îl opăreşti un minut, apoi îl pui în apă foarte rece ca să-şi menţină culoarea, după care îl scurgi şi-l pui în blender, la tocat.

Amesteci făina cu praful de copt. Într-un vas, mixezi ouăle câteva minute până îşi măresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucşoara şi piperul. Opreşti mixerul şi, cu o spatulă, încorporezi parmezanul şi făina cernută împreună cu praful de copt, alternând cu laptele când aluatul se îngroaşă. Repeţi procedura până se termină făina. Peste

compoziţia rezultată adaugi ciupercile, şunca şi verdeaţa. Amesteci încet până se omogenizează.

Tapetezi o formă de chec şi torni compoziţia. Poţi folosi şi o formă din silicon, pentru care nu e necesară hârtie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, circa 40 de minute. Laşi checul să se răcorească, apoi îl feliezi.