Ficăţei traşi la tigaie? Buni, n-avem ce zice. Numai că am descoperit noi o reţetă de chec aperitiv din ficăţei de pui de să te lingi pe degete, nu alta.

Ingrediente pentru chec aperitiv din ficăţei de pui

800 g ficăţei de pui
2 cepe mari
3 căţei de usturoi
2 felii de pâine
2 linguri orez
4 ouă
pătrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare al reţetei de chec aperitiv din ficăţei de pui

Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi fierbi în apă (cât să-i acopere) cu un praf de sare. Separat, fierbi pe jumătate orezul în apă cu sare, apoi îl scurgi. Înmoi feliile
de pâine în apă, apoi le storci.

Toci în blender jumătate din ficăţeii fierţi, scurşi de zeamă, ceapa, usturoiul, amesteci apoi cu pâinea mărunţită cu furculiţa, cu ficăţeii rămaşi tăiaţi bucăţele şi cu orezul. Adaugi ouăle bătute, pătrunjel verde, sare şi piper, după gust, şi omogenizezi.

Ungi generos o tavă dreptunghiulară cu unt, torni compoziţia, adaugi bucăţele de unt deasupra şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra. Laşi să se răcească şi-l serveşti tăiat felii.

sursa foto: Shutterstock

Loading...