Checuri fel de fel: simple, cu iaurt, cu fructe şi nuci, cu vanilie şi ciocolată. Completează-ţi seria reţetelor cu chec, cu propunerea noastră de azi.

Ingrediente

8 ouă
250 ml ulei
500 g zahăr
400 g făină
2 linguri cacao
un praf de sare

Mod de preparare

Se bat ouăle spumă cu sare, adăugând treptat zahăr. După ce s-a încorporat tot zahărul şi s-a dizolvat, se adaugă uleiul, turnând câte puţin, ca la maioneză. Se adaugă făina, amestecând uşor. Înainte de a pune ultimele linguri de făină, se scoate o cană din compoziţie şi se amestecă uşor cu două linguri de cacao.

Se încorporează şi restul de făină în compoziţia de chec. Se toarnă ¾ din compoziţie în forma unsă şi tapetată, apoi amestecul cu cacao şi restul compoziţiei de chec.

Se coace la foc potrivit în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Când este gata, se lasă să se răcească forma 10 minute, apoi se scoate checul şi se pudrează cu zahăr.

sursa foto: Shutterstock

Loading...