Chec cu cafea şi miere, de post

chec cu cafea jpeg

Un desert de post, cu aromă de cafea şi miere, care se prepară uşor şi nu necesită multe ingrediente.

De ce ai nevoie pentru a pregati chec cu cafea şi miere

250 ml cafea fiartă

2 linguri miere

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

300 g făină albă

50 g zahăr

1 praf de sare

nuci mărunţite, opţional

De ce ai nevoie pentru a pregăti chec cu cafea şi miere

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Laşi cafeaua fiartă să se răcească 10 minute, o strecori, apoi adaugi în ea zaharul şi mierea, până se dizolvă complet. O torni într-un bol şi presari în ea treptat făina şi nuca mărunţită, după gust. Amesteci cu un tel.

Torni aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor timp de 1 oră. Dacă se rumeneşte prea tare la suprafaţă, acoperi cu o folie de aluminiu. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://cookingandmore.com