Checul este un desert foarte popular. Chiar şi aşa, nu toate gospodinele ştiu să-l prepare. Învaţă şi tu să faci cel mai delicios chec.

Ingrediente

½ can unt nesărat, la temperatura camerei, plus mai mult pentru tavă
1 cană zahăr
¾ cană făină
½ linguriţă praf de copt
½ linguriţă sare
3 ouă mari
½ linguriţă extract de vanilie
2/3 cană lapte cu unt
1/3 cană pudră de cacao

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Tapetează tavade cozonac cu făină.

Amestecă untul cu zahărul până când zahărul se topeşte , iar amestecul devine pufos, cam 4 minute. Într-un bol separat, amestecă făina, praful de copt şi sarea.

Adaugă 1 ou în compoziţia de unt şi zahăr şi amestecă pentru combinare, cam 2 minute. Repetă procedeul cu celelalte ouă. Adaugă 1/3 din făină peste compoziţia de lapte şi amestecă la viteză mică până la încorporare. Adaugă ½ din laptele cu unt şi amestecă. Mai pune 1/3 din combinaţia de făină şi amestecă şi restul de lapte cu unt, iar la final, restul de făină.

Împarte compoziţia formată în 2 părţi. Pune într-una din părţi praful de cacao, amestecat cu 2 linguriţe de apă. Pune partea cu cacao peste cealaltă, iar, cu ajutorul unei fruculiţe amestecă pentru a împrăştia parte cu ciocolată. Pune checul în cuptor şi lasă-l pentru 40 de minute la 180 grade C. lasă-l să se răcească complet înainte să-l serveşti.

Sursa: Merry Tummy

Loading...