Încă o prăjitură creată de Ana-Maria Consulea, unul dintre cei mai titraţi şi talentaţi cofetari români. Dacă ai gustat vreodată din deserturile ei, nu le poţi uita şi te vei întoarce de fiecare dată la ea.

Ca acest chec să-ţi iasă foarte bun, Ana te sfătuieşte: „De câte ori faci un desert trebuie ca ingredientele pe care le foloseşti să fie de bună calitate, să le ţii la temperatura camerei, să ai un cuptor bun şi, mai ales, să urmezi cu stricteţe reţeta.“ Cu Ana te întâlneşti, în Bucureşti, la Zexe Braserie, bulevardul Aviatorilor nr. 65.

Ingrediente (1 tavă)

180 g făină
40 g ulei
140 ml lapte
2 ouă
40 g unt moale
140 g zahăr
coajă rasă de lămâie, după gust
coajă rasă de portocală, după gust
esenţă de vanilie, după gust
1 pliculeţ praf de copt
1 praf sare
100 g fructe confiate (caise, goji, stafide, merişoare)

Pentru decor
3 linguri peltea de caise
fructe confiate

Amesteci toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, praful de copt şi le laşi deoparte. Separat, combini ouăle bătute cu laptele, omogenizezi şi pui coaja de lămâie, de portocală şi esenţa de vanilie.
pas 1 DSC_3597

Încorporezi ingredientele uscate, amestecând cu un tel. Baţi bine şi torni în fir subţire untul topit şi uleiul.
pasul 2

Tai mărunt caisele confiate şi le amesteci cu restul fructelor, apoi le adaugi în compoziţia de chec şi le încorporezi uşor în aluat.
pas 3 DSC_3610

Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Răstorni în ea aluatul şi o dai la cuptor. O ţii 10 minute la 210 °C, apoi încă 25-30 de minute la 160 °C. Îl laşi la răcit. Separat, încălzeşti pelteaua, pe baie de aburi, ungi checul cu ea şi îl decorezi cu fructe confiate.
pas 4 DSC_3616

Loading...