Chec cu fructe confiate pregătit de cofetarul Ana-Maria Consulea FOTO

1 chec cu fructe confiate jpg jpeg

Încă o prăjitură creată de Ana-Maria Consulea, unul dintre cei mai titraţi şi talentaţi cofetari români. Dacă ai gustat vreodată din deserturile ei, nu le poţi uita şi te vei întoarce de fiecare dată la ea.

Ca acest chec să-ţi iasă foarte bun, Ana te sfătuieşte: „De câte ori faci un desert trebuie ca ingredientele pe care le foloseşti să fie de bună calitate, să le ţii la temperatura camerei, să ai un cuptor bun şi, mai ales, să urmezi cu stricteţe reţeta.“ Cu Ana te întâlneşti, în Bucureşti, la Zexe Braserie, bulevardul Aviatorilor nr. 65.

Ingrediente (1 tavă)

180 g făină 40 g ulei 140 ml lapte 2 ouă 40 g unt moale 140 g zahăr coajă rasă de lămâie, după gust coajă rasă de portocală, după gust esenţă de vanilie, după gust 1 pliculeţ praf de copt 1 praf sare 100 g fructe confiate (caise, goji, stafide, merişoare)

Pentru decor

3 linguri peltea de caise

fructe confiate

Amesteci toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul, praful de copt şi le laşi deoparte. Separat, combini ouăle bătute cu laptele, omogenizezi şi pui coaja de lămâie, de portocală şi esenţa de vanilie.

image

Încorporezi ingredientele uscate, amestecând cu un tel. Baţi bine şi torni în fir subţire untul topit şi uleiul.

image

Tai mărunt caisele confiate şi le amesteci cu restul fructelor, apoi le adaugi în compoziţia de chec şi le încorporezi uşor în aluat.

image

Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă. Răstorni în ea aluatul şi o dai la cuptor. O ţii 10 minute la 210 °C, apoi încă 25-30 de minute la 160 °C. Îl laşi la răcit. Separat, încălzeşti pelteaua, pe baie de aburi, ungi checul cu ea şi îl decorezi cu fructe confiate.

image